Necháváte se topit létem?

By Leknína - července 25, 2019

Jestli něco fakt můžu, tak jsou to teplé letní večery. Taková ta chvilka štěstí, kdy si sednete ven, na terasu, na trávu... kamkoliv a jen koukáte a přemýšlíte a nemusíte nic. Dalo by se říct, že konečně přišel ten zasloužený klid. Dokonce létu v tuhle chvíli odpouštím všechny ty neřesti horka.

//zdroj obrázku: weheartit.com//
beach, nature, and waves image

Náš pot není zdaleka to jediné, v čem se v létě topíme. S valnou oblibou se v létě také ponoříme do temných hlubin naší duše, mezi komplexy a pochyby. Dokonce bych řekla, že v tomhle utápění se hrajeme jako národ prim. 

Denně strávím hromadu času na sociálních sítích, poslední roky především na Instagramu a jak vím ze svého okolí, dost z nás to má podobně. Právě Instagram ale může mít snad ten nejhorší efekt na naší psychiku. Především v létě hrají sociální sítě všemi pestrými barvami, a hlavně zážitky. Pseudodokonalé životy našich známých, párty, na kterých jsme nebyli, dobrodružné festivaly, dokonalá těla. Také Vás někdy rozesmutněla jedna hloupá návštěva Instagramu? Není to směšné? Byly doby, kdy jsem se nechávala klamat, kdy jsem věřila, že život všech těch lidí, které sleduji, je dokonalý. 

Ať to zní banálně, jak chce, přijde mi důležité si připomínat, že Instagram není realita

A že:

Chvíle, kdy se nejvíc bavíme, nestíháme fotit.

Život je takový, jaký si ho uděláme. Má svoje "ups and downs".
Jestliže chceme žít tak, jako naše "instavzory", můžeme... i když se nto tak občas nezdá.

Fotka přeceděná přes filtry a appky je dokonalá iluze reality - nic víc. 


Nenechte se topit v "dokonalých" letních příspěvcích.
Raději se na chvíli odpojte od světa, vyražte ven, načerpejte sílu.

Leknína








  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů